DOELSTELLINGEN VAN DE SCHOLA 

 Het doel van de schola  is het bewaren van het prachtige erfgoed

 "Gregoriaans" door het begeleiden van Eucharistie-vieringen/het zingen/bidden van getijdengebeden zoals Vesper en Completen- het kerkelijk avondgebed in het Latijn. 

Mede het verzorgen van uitvaartdiensten enz.

 

 Mocht u geïnteresseerd zijn in één van deze vieringen, neem dan contact op met een van de personen onder het kopje contacten. Wij zullen dan in overleg bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

De Schola hanteert het LIBER USUALIS als uitgangspunt. Dit is het boek waarin alle liturgische gezangen die in de kerkelijke kalender (A-,B- en C-jaar) staan, dus alle getijdengebeden zoals Vespers en Completen van alle dag. Voor Eucharistievieringen hanteren wij het GRADUALE ROMANUM.

Hierin staan de vaste en wisselende gezangen van de H. Mis.

  

 

DE NAAM "SCHOLA CANTORUM ISALA"

De schola betrekt haar leden uit de Sint Christoffelparochie. Deze parochie is per 1 januari 2016 ontstaan uit de Inter Parochiële Vereniging (IPV). Deze vereniging bestond uit de volgende parochies: de St. Joseph parochie in Nieuwerkerk a/d IJssel, de St. Caecilia parochie in Alexanderpolder, de parochie St. Paulus Bekering in Capelle a/d IJssel, de parochie H. Maria Koningin in Krimpen a/d IJssel en even daarbuiten maar wel in de directe nabijheid van de rivier de IJssel, de H. Jozef parochie in Lekkerkerk en het vicariaat  Open Hof Ommoord. Het gebied van de Christoffelparochie ligt dus rondom de rivier de IJssel. De Schola wil dan ook heel graag binnen dit gebied haar diensten aanbieden.